24
February
2016

Διαιτολογος αναποσπαστο κομματι στη διατηρηση βαρους

Κι έρχεται η στιγμή που το άτομο, το οποίο δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία απώλειας ή πρόσληψης βάρους να κριτικάρει τους υπόλοιπους που μπήκαν και να καταλήγει στο απλοϊκό συμπέρασμα “Ας τρώνε λιγότερο” ή αντίστοιχα “ας τρώνε περισσότερο”. Πλέον είναι στην πλειοψηφία γνωστό πως το σωματικό βάρος καθορίζεται από την ποσότητα της ενέργειας που προσλαμβάνουμε από τα τρόφιμα σε σχέση με το ποσό της ενέργειας που το σώμα χρησιμοποιεί.

Όταν η ενέργεια αυτή περισσεύει, τότε αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος. Με αυτό τον βασικό τύπο στο μυαλό του καθενός, φαντάζει η απώλεια ή η πρόσληψη βάρους, μια απλή εξίσωση. Δυστυχώς, όμως είναι πιο πολύπλοκο ζήτημα. Κάθε άτομο έχει το δικό του μοναδικό σωματότυπο και μεταβολισμό, κάτι που σημαίνει ότι διαφορετικοί άνθρωποι χρειάζονται διαφορετική ποσότητα και διαφορετικό είδος τροφίμων. Βέβαια για να εκπονηθεί ένα διατροφικό πλάνο με στόχο την απώλεια ή την πρόσληψη ή τη διατήρηση βάρους αξίζει να συνυπολογιστούν μια μεγάλη σειρά παραγόντων:

  • Μήπως το άτομο πρέπει να κερδίσει βάρος, να χάσει βάρος ή να διατηρήσει το βάρος του;
  • Ποιες είναι οι διατροφικές του απαιτήσεις ( αλλεργίες, χορτοφαγία κ.λ.π);
  • Πόσο ασκείται; (Ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται επηρεάζει τον αριθμό θερμίδων που πρέπει να προσληφθούν)
  • Ποιος ο μεταβολισμός του;
  • Ποιος ο τρόπος ζωής του;

Κατά το σχεδιασμό ενός διατροφικού πλάνου, ένας διαιτολόγος θα πρέπει να έχει κατά νου, σε ποιο βαθμό ο κάθε παράγοντας επηρεάζει το βάρος, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει επιλογές στον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Ένας διαιτολόγος θα προσαρμόσει ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στις ειδικές απαιτήσεις του ατόμου, ώστε να εξασφαλίσει έναν πιο υγιή οργανισμό.

Πολλά άτομα που βελτιώνουν τη διατροφή τους, αναφέρουν επίσης και ψυχολογικά οφέλη, όπως η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, καθώς και άλλα απροσδόκητα οφέλη, όπως για παράδειγμα η καλύτερη συγκέντρωσή.

Το κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι οι νέες διατροφικές συνήθειες να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Αξίζει να σημειωθεί πως η διατήρηση του σωματικού βάρους επιτυγχάνεται όταν το άτομο παρακολουθείται από τον Διαιτολόγο του, ανά τακτά διαστήματα. Ο λόγος είναι γιατί ο Διαιτολόγος έχει την ευελιξία, ανάλογα σε ποια φάση βρίσκεται το άτομο, να παρέχει συμβουλές, να αξιολογεί, να δίνει λύσεις. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε τα μακροπρόθεσμα οφέλη ενός διατροφικού πλάνου και όχι να παρασυρόμαστε από περιστασιακές απολαύσεις του τύπου “5 κιλά σε 2 βδομάδες”.

Ο Διαιτολόγος μπορεί να σας προτείνει τρόπους, έτσι ώστε να αισθάνεστε χορτάτοι και ικανοποιημένοι με την ολοκλήρωση ενός γεύματος, αποφεύγοντας τα τσιμπολογήματα αργότερα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το συγχρονισμό της λήψης γευμάτων με το καθημερινό εργασιακό και προσωπικό πρόγραμμα του καθενός. Κρατώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων μπορεί επίσης να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον ίδιο, για την παρακολούθηση των γευμάτων της εβδομάδας, ώστε να είναι σε θέση να σας εξοπλίσει με τεχνικές ελέγχου για μελλοντικές διατροφικές ατασθαλίες. Το ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει, επίσης, στην καταγραφή σκέψεων και συναισθημάτων , συστατικά σημαντικά για έναν διαιτολόγο για να εντοπίσει τυχόν διαταραγμένες σχέσεις με το φαγητό που πυροδοτούνται από συγκεκριμένα μοτίβα σκέψεων.

Η διατήρηση του βάρους δεν είναι η τυπική υπακοή στο διαιτολόγιο. Πολλοί άνθρωποι, ενώ έχουν ένα υγιές βάρος, είναι δυσαρεστημένοι με το σώμα τους κινδυνεύοντας έτσι να καταφεύγουν σε ακραία διατροφικά σχήματα. Ένας εξειδικευμένος διαιτολόγος μπορεί να βοηθήσει στην εξυγίανση τέτοιων σκέψεων, βοηθώντας το άτομο να συνεχίσει να διατηρεί το υγιές αυτό βάρος.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν θα πρέπει να είναι επίπονη ή μια αγγαρεία. Με την κατάλληλη βοήθεια, μπορεί να γίνει αρεστή, εύκολη και να έχει ενδιαφέρον σε κάθε μέρα της ζωής.

www.diatrofi.gr

13 responses to “Διαιτολογος αναποσπαστο κομματι στη διατηρηση βαρους”

  1. AutoLike says:

    autoliker, Autoliker, Photo Liker, auto like, facebook auto liker, Facebook Autoliker, Auto Like, Increase Facebook Likes, Autoliker Facebook, Facebook Liker, Autoliker, Status Auto Liker, auto liker, Status Liker, Facebook Auto Liker, Fb Autoliker, autolike, Auto Liker, Working Auto Liker, Photo Auto Liker

  2. เพิ่มไลค์แฟนเพจ, ปั้มไลค์แฟนเพจ, ปั๊มไลค์เพจ, ปั้มเพจ, ปั๊มไลค์แฟนเพจ, เพิ่มไลค์เพจ, ไลค์เพจ, ปั๊มไลค์เพจ facebook, ปั๊มไลค์เพจ, ปั้มไลค์เพจ, เพิ่มไลค์เพจ ราคาถูก

  3. เพิ่มยอดไลค์, ปั้มไลค์แฟนเพจ, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ, เพิ่มไลค์

  4. จ้างปั้มไลค์, ไลค์เพจ, ไลค์แฟนเพจราคาถูก, บริการปั้มไลค์แฟนเพจฟรี, Pump Like, กดไลค์รูป, จ้างเพิ่มไลค์, เพิ่มไลค์ฟรี, บริการเพิ่ม Like ให้แฟนเพจของคุณ โดยทีมงานระดับมืออาชีพ ในระยะเวลาอันสั้นและราคาถูก รับประกันไลค์จากคนไทย 100%, ซื้อไลค์แฟนเพจ, เพิ่มไลค์เพจ, รับไลค์ครบวงจรทั่วไทย, รับ Like Fanpage, รับสร้างแฟนเพจพร้อมยอดไลค์, การเพิ่ม Like เป็นการเพิ่มโอกาสทางการขายสินค้าของคุณนั่นเอง ด้วยงานบริการเพิ่มไลค์แฟนเพจระดับมืออาชีพ ประสบการณ์การทำงานหลายปี, ปั้มไลค์รูป, เพิ่มไลค์แฟนเพจ ราคาถูก, ไลค์คนไทย 100%, โกงไลค์, Auto Like, ปั้มไลค์เพจฟรี, ไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, ปั่นไลค์, ปั้มไลค์เพจคนไทย, ปั้มไลค์ ในโทรศัพท์, ไลค์แฟนเพจ, จ้างไลค์รูป, ปั้มไลค์ง่ายๆ, เพิ่มไลค์แฟนเพจ, รับเพิ่มไลค์, รับจ้างกดไลค์, ปั้มไลค์ครบวงจร, บริการปั้มไลค์ฟรี, บริการเพิ่มไลค์เฟสบุ๊คให้แฟนเพจ, กดไลค์แฟนเพจ, รับทำไลค์แฟนเพจจำนวนมาก, บริการเพิ่มไลค์แฟนเพจฟรี, ปั้มไลค์รูปเฟส, รับทำไลค์ครบวงจร, ปั้มยอดไลค์เป็นคนไทย 100%, กด Like, ปั้มไลค์แฟนเพจ, ปั้มไลค์รูป Facebook, กดไลค์, ปั้มไลค์, รับทำเพจเฟสบุ๊ค, รับจ้างเพิ่มไลค์, จ้างไลค์, รับเพิ่ม Like Fanpage Facebook ราคาพิเศษ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการเพิ่ม Like Fanpage ให้ดูเป็นความน่าเชื่อถือของร้าน, จ้างกดไลค์, ไลค์แฟนเพจได้สูงสุดหนึ่งล้านไลค์, ปั้มเพจเฟสบุ๊ค, รับไลค์แฟนเพจ, Add Like Fanpage, แฟนเพจพร้อมยอดไลค์, รับปั้มไลค์รูป, ปั้มโพสต์, ปั้มไลค์มือถือ, Up Like Fanpage, ปั้มรูป, ปั้มไลค์เฟสบุ๊ค, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, ปั้มไลค์ Facebook, ปั้มเพจ, ปั้มไลค์เพจ Facebook, รับทำเพจสินค้าพร้อมยอดไลค์, รับจ้างปั้มไลค์, ปั้มไลค์เพจ, ปั้มไลค์ฟรี, ปั้มไลค์สถานะ, เพิ่มไลค์, รับปั้มไลค์เพจ, เพิ่มไลค์เพจ ราคาถูก, ปั้มไลค์ทั่วไป, Like Fanpage, เพิ่มไลค์คนไทย, ปั้ม Like ฟรี, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ เป็นการโปรโมทแฟนเพจ เพื่อเพิ่มยอดขายสินค้าได้, ปั้มเพจ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการยอดไลค์เพจเพจเยอะๆ, เพิ่ม Like, ปั้มไลค์ราคาถูก

  5. ปั้มไลค์รูปภาพ, แฮกไลค์, Hack Like Facebook, เว็บปั้มไลค์, ปั้มไลค์แฟนเพจ, ระบบเพิ่มไลค์, Auto Like, ปั้มไลค์คอมเม้น, ปั้มไลค์, ออโต้ไลค์

  6. รับเพิ่มไลค์เพจ, บริการปั้มไลค์เพจ, รับจ้างกดไลค์แฟนเพจ, ซื้อไลค์เพจ, เพิ่มไลค์แฟนเพจคนไทย

  7. Like says:

    Increase Likes, auto like, autoliker, Status Liker, Autolike International, autolike, Autoliker, Auto Liker, Working Auto Liker, Auto Like, Status Auto Liker, Autoliker, ZFN Liker, Photo Auto Liker, Autolike, Photo Liker, auto liker

  8. Like!! Great article post.Really thank you! Really Cool.

  9. Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

  10. These are actually great ideas in concerning blogging.

  11. These are actually great ideas in concerning blogging.

  12. I like this website very much, Its a very nice office to read and incur information.

  13. SMS says:

    bookmarked!!, I like your blog!

Leave a Reply